VakantieBijbelWeekBruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert

Nieuws

Muziek- en samenzangavond

Op vrijdagavond 14 juni bent u/ben jij van harte welkom op de muziek- en samenzangavond met muzikale medewerking van Reinart Bragt op orgel, Jeline Bragt op piano, Arja van Beem en Corrianne van Wijnen op dwarsfluit, Sietse van Eck op drums, Arjaan van Eck op trompet en Dirk Jan van Horssen op klarinet. Het programma bestaat uit bekende psalmen, gezangen en andere christelijke liederen voor jong en oud. Toegang is gratis. Er is in de pauze verkoop van koffie, thee, fris en taart. Ook zal er een collecte worden gehouden. De opbrengst van verkoop en collecte is bestemd voor de VakantieBijbelWeek in onze gemeente. Draagt u de VBW een warm hart toe, houdt u van muziek én geniet u ook zo van een stukje taart? Zet de datum dan alvast in uw agenda! 14 juni in de Hervormde Kerk in Bruchem, aanvang 19:00 uur. Graag tot dan!

20-5-2024

Bedankt!

We hebben een prachtige VakantieBijbelWeek mogen beleven! Drie middagen waren de tenten vol met kinderen en hebben we samen gezongen, geluisterd naar prachtige verhalen, spellen gespeeld en geknutseld. Ook in de avonden hebben we veel tieners en volwassenen mogen ontmoeten. Er was een spectaculaire zeskamp, een supergave survival voor tieners en een gezellige quiz/spelletjesavond. We hebben de week afgesloten met een heerlijke maaltijd, waarna we prachtig samen gezongen hebben.

Op de VBW hebben we geleerd dat God vol liefde is, maar ook rechtvaardig. We ontdekten dat Hij trouw is en dat Hij doet wat Hij belooft. We mogen op God rekenen, omdat we voor Hem meetellen. Bidt u mee dat de kinderen, tieners en volwassenen ook na afloop van deze week op zoek blijven gaan naar Jezus? We danken de Heere God voor alle zegeningen die we ontvingen voorafgaand en tijdens de VBW. We willen alle medewerkers bedanken voor de onmisbare inzet en tijd. Ten slotte willen we iedereen bedanken die de VBW tot hulp is geweest door het beschikbaar stellen van materialen, zichtbaar of achter de schermen. Dank daarvoor!

Gevonden voorwerpen VBW
Er zijn verschillende spullen achtergebleven na de Amerikaanse maaltijd. Ben je iets vergeten? Stuur dan een mailtje naar Ada Kos (adadijkhof@gmail.com).

Shirtjes medewerkers VBW
Heb je nog een groen shirtje thuis? Deze mag je inleveren bij Annette Huisman (Kwartelkoning 13 in Bruchem). Let op: het shirtje hoeft niet gewassen te zijn.

05-09-2023

Afsluitingsdienst

Op zondag 27 augustus hopen we de VBW af te sluiten met een speciale kerkdienst in onze gemeenten. Iedereen is van harte welkom om de Heere God te danken voor een mooie week waarin we in vrijheid het evangelie mochten vertellen aan veel kinderen, tieners en volwassenen. Er wordt kort iets verteld over de VBW en we zingen samen het themalied. Kom jij ook? Na de kerkdienst is iedereen welkom koffie, thee of fris te komen drinken Pro Rege en Eben-Haëzer. Heet u/jij ook je vrienden, vriendinnen en kennissen welkom in deze dienst?

17-8-2023

Programma

Het is nu écht bijna zo ver. Alle voorbereidingen zijn getroffen om er weer een fantastische week van te maken. We zijn dankbaar voor alle vrijwilligers die zich willen inzetten. De kindermiddagen op 22, 23 en 24 augustus starten om 13.30 uur en duren tot 17.00 uur. Op de eerste dag mag is het belangrijk dat elk kind zich inschrijft bij de inschrijftafel op het veld (Sarskampseweg). Tot snel!

17-8-2023

Gebed

Alle voorbereidingen zijn of worden getroffen. Maar bidt u ook voor een goede VakantieBijbelWeek? We vragen te bidden voor alle vrijwilligers van de VBW, dat er oog en een luisterend oor mag zijn voor iedereen en dat er plezier wordt gemaakt. Maar vooral dat kinderen, tieners en volwassenen in aanraking komen met de Heere God, zodat ze Hem leren kennen en gaan eren. We bidden dat alle activiteiten voor jong en oud mogen bijdragen aan de uitbreiding van Gods koninkrijk. Uw en jouw gebed is onmisbaar.

17-8-2023

Medewerkersevaluatie

Voor een goede en geslaagde VBW is veel voorbereiding en hulp van vrijwilligers nodig. Ook is het belangrijk om het verloop van de week samen te evalueren. Dit willen we doen op maandagavond 28 augustus op de zolder van Eben-Haëzer. Inloop op 19.45 uur, om 20.00 uur willen we evaluatie starten. Welkom!

17-8-2023

Thema 2023 'Tel maar mee'

Het Thema van de VakantieBijbelWeek is dit jaar ‘Tel maar mee’. Als je alles bij elkaar optelt wat er in de Bijbel over God geschreven staat, dan ontdek je steeds meer over Wie Hij is. Voor God tel je niet ‘een beetje’ mee, maar helemaal! Elke dag staat een Bijbelverhaal centraal in de tent. Op dinsdag vertellen we over Gods trouw en goedheid in de zorg voor Elia en de weduwe van Zarfath. Op woensdag leren we Gods trouw nóg meer ken­nen door het verhaal over Gideon. Hij geeft de overwinning als we Hem gehoorzamen. Zijn liefde en genade maakt van ons ‘helden’. Op donderdag ontdekken we opnieuw dat God trouw en genadig is, Hij doet wat Hij zegt en heeft aan één woord genoeg om de knecht van de hoofdman over honderd te genezen. Prachtige verhalen om de kinderen meer te laten zien van onze machtige en liefdevolle God. Bidt u/ bid jij mee voor de voorbereidingen van de VBW?

Toerusting

Elke week leven we wat dichter naar de VBW toe. We hebben een succesvolle actie gehad die een mooi bedrag voor de VBW heeft opbracht. Alle voorbereidingen voor spellen, vertellingen, en avondactiviteiten zijn in volle gang. Maar niet alleen fysieke voorbereidingen zijn nodig. Voorafgaand is het belangrijk om samen God om een zegen te vragen over de week en over alle voorbereidingen die al plaatsvinden. Dat doen we graag samen met u/jou! Er wordt kort wat verteld over het thema maar we richten ons vooral op bezinning en gebed voor de VBW. Ook als u/jij geen vrijwilliger bent is betrokkenheid en gebed onmisbaar. We heten u, jong en oud, van harte welkom bij het toerustings-uur voor de VBW op donderdagavond 15 juni in Pro Rege. Inloop is om 19:45 uur, om 20:00 uur starten we. Tot dan!

Gordijnen, lakens

Voor de VBW zoeken we ieder jaar gordijnen, lakens (wil of gekleurd), dekbedhoezen, vitrages en tafellakens. Die gebruiken de kinderen bij het hutten bouwen op de donderdag. Vorig jaar hebben we van verschillende gemeenteleden gekregen, dus er was veel om mee te bouwen, dat was erg fijn. Als je nog wat hebt liggen, neem contact op met Anja van Diggelen (tel. 552967 of 06-22027114) of leg het in het portiek bij onze voordeur op Molenstraat 9 in Nederhemert. Hartelijk dank vast, we zijn daar erg blij mee!

31 mei 2023

Handige mensen gezocht!

Zou je de Vakantie Bijbel Week wel willen helpen, maar heb je dan geen week vrij of ben je niet zo handig in het knutselen en spellen doen met de kinderen of…? Dan is er ook nog wel ‘voorwerk’ te doen. We zoeken mensen om nieuwe spellen te maken voor dit jaar. Deze spellen kunnen dan ook verhuurd worden en dat brengt weer wat geld op voor de VBW. Hier volgen wat voorbeelden: een legbord van hout voor een puzzel, houten kippen moeten kunnen staan, een plaat beschilderen, rollen op maat zagen en schilderen. Wij zorgen eventueel zelf voor hout en materiaal. Het kan gewoon thuis en in eigen tijd, dat is wel zo makkelijk. Wil je meer informatie? Bel met Anja van Diggelen (tel. 552967 of app/bel 06-22027114).

31 mei 2023