VakantieBijbelWeekBruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert

Nieuws

VBW 2022 - Alles andersom

De lente is maar net begonnen, maar wij denken al volop aan de VakantieBijbelWeek. In de laatste week van de schoolvakantie, in de week van 28 augustus t/m 4 september, hopen we alle kinderen en tieners weer welkom te heten! Thema dit jaar is ‘alles andersom’. Andersom is iets wat wij mensen soms maar lastig vinden, we volgen zo vaak ons eigen plan. Jezus werd mens zoals wij, maar was toch totaal anders. We gaan ontdekken dat Jezus in de wereld, maar ook in ieders leven, alles andersom maakt. Dus aan alle kinderen, tieners en vrijwilligers: reserveer alvast tijd in de agenda, dan maken we er weer een fantastische week van.

12 april 2022

Leuk dat je er was!

Wat was het heerlijke en fijn dat we elkaar weer hebben ontmoet in de tent en op het veld. We hebben heerlijk gezongen, geluisterd naar Bijbelverhalen en veel spelletjes gedaan. Fantastisch dat er weer zo veel kinderen en tieners waren.

Door de verhalen en de liedjes hebben we geleerd dat God contact maakt met ons. Net als Petrus mogen ook wij er op vertrouwen dat God voor ons zorgt. Blijf ook na de VBW in contact met Jezus! Zoals we zongen in het themalied: 'Pak gerust zijn uitgestoken hand, Hij laat je nooit alleen'.

Tot volgend jaar!

Gevonden voorwerpen

Er zijn verschillende spullen/ kledingstukken achtergebleven op het veld. Ben je iets verloren? Stuur dan een mailtje naar Gea van der Steeg steven.gea@vandersteeg.org. Dan proberen we alles weer bij de juiste personen te krijgen.

Afsluitingsdienst

Op zondag 5 september hopen we de VBW af te sluiten met een speciale kerkdienst in onze gemeenten. We willen de Heere God te danken voor een mooie week waarin we in vrijheid het evangelie mochten vertellen aan veel kinderen en tieners.
Zo veel mogelijk kinderen/gezinnen die op de VBW zijn geweest zullen een uitnodiging voor de afsluitingsdienst ontvangen. Ben je nog niet aangemeld voor de kerkdiensten en wil bij de afsluitingsdienst zijn? Dan kun je je t/m donderdag 2 september 20:00 uur aanmelden op www.hervormdbruchem.nl/ikwilnaardekerk. De kinderen worden uitgenodigd om vooraan in de kerk te komen zitten zodat we samen met de gemeente het themalied kunnen zingen. Ook is de dienst te bekijken via de livestream. Na de kerkdienst ben je welkom om koffie, thee of fris te komen drinken bij Pro Rege en Eben-Haëzer als de weersomstandigheden het toestaan om dit buiten te doen. 

Aangepaste aanvangstijd kindermiddagen

Om op een veilige manier VakantieBijbelWeek te kunnen vieren zijn verschillende maatregelen genomen. Er zijn aanpassingen gedaan aan de indeling en het programma van de dag. De kindermiddagen starten dit jaar daarom om 13:30 uur!

VBW 2021: Hallo Contact?

Spelmiddagen tieners
Tijdens de kindermiddagen doen we met alle kinderen spellen op het veld. Dit jaar maken we het voor de deelnemers van 11 en 12 jaar (groep 7 en 8) wat spannender en uitdagender dan anders! In plaats van de gebruikelijke spelletjes gaan jullie op dinsdag en woensdag een speciaal spelparcours voor tieners doen. Durf jij het aan?

Dringende oproep vrijwilligers 
De VBW komt al snel dichterbij. Heel graag doen we nog een dringende (!!) oproep voor vrijwilligers. Zoals al eerder beschreven valt de schoolvakantie dit jaar erg laat en moeten we veel jonge vrijwilligers missen omdat scholen en universiteiten al zijn begonnen. We doen daarom graag een oproep aan een ieder die tijd kan en wil vrij maken om op de VBW te helpen. Samen kunnen we veel kinderen en tieners een fantastische week bezorgen! Opgeven kan via onze website www.vakantiebijbelweek.net/opgeven We hopen en vertrouwen op uw/jouw hulp en zien heel graag aanmeldingen tegemoet.

Startavond medewerkers
Op maandagavond 30 augustus om 19:30 uur willen we de VBW gezamenlijk als stuurgroep en vrijwilligers starten in de tent op het VBW terrein. We zullen kort wat praktische zaken doornemen en Gods zegen vragen over de week. Zet je het alvast in de agenda?

Pannenkoekenbakkers
Op donderdagmiddag 2 september willen we de kinderen zoals gewoonlijk weer graag verrassen met pannenkoeken. Bent u die middag in de gelegenheid om pannenkoeken te bakken en deze uiterlijk 15:45 uur aan te leveren? Dan maakt u heel veel kinderen blij! Geef u op bij Helene van Drunen (06-31062850), door te mailen naar vakantiebijbelweek@gmail.com, of via onze website www.vakantiebijbelweek.net. U hoort vervolgens wat er van u wordt verwacht. Alvast hartelijk dank voor uw aanmelding!

3-8-2021

Pannenkoekenbakkers gezocht

Op donderdagmiddag 2 september willen we de kinderen zoals gewoonlijk weer graag verrassen met pannenkoeken. Bent u die middag in de gelegenheid om pannenkoeken te bakken en deze uiterlijk 15:45 uur aan te leveren? Dan maakt u heel veel kinderen blij! Geef u op door te mailen naar vakantiebijbelweek@gmail.com, of via onze website www.vakantiebijbelweek.net. U hoort vervolgens wat er van u wordt verwacht. Alvast hartelijk dank voor uw aanmelding!

20 juli 2021

Thema: "Hallo Contact?"

Ben je het thema nog niet vergeten? Een aantal keer hebben al contact met je gezocht via de kerkbode, via Facebook of e-mail. Maar we zijn blij dat we deze zomer écht contact met jou kunnen maken op het veld.

Contact maken met God lijkt soms misschien ook moeilijk. Je kunt Hem niet zien, horen of aanraken. Gelukkig mogen we weten: God kan tóch contact met ons maken, Hij wil ook niets liever. Daar gaan we op de VakantieBijbelWeek dit jaar meer over leren. Onder andere door het verhaal waarin God contact maakt met Paulus die op weg is naar Damascus. Ook door het verhaal waarin Paulus de mensen in Athene uitnodigt om op zoek naar God te gaan. Ten slotte laat het verhaal van Petrus in gevangenis zien dat het gebed van de gemeente om Petrus zijn vrijlating wordt verhoord. Net als Petrus mogen ook wij er op vertrouwen dat God voor ons zorgt. Dat zijn drie ontzettend mooie- en belangrijke verhalen uit de Bijbel waar we veel over gaan leren.

20 juli 2021

VBW 2021: Veiligheidsmaatregelen Corona

Om op een veilige manier VakantieBijbelWeek te kunnen vieren zijn verschillende maatregelen genomen. Er zijn aanpassingen gedaan aan de indeling en het programma van de dag, maar ook aan de infrastructuur op- en rondom het veld. Natuurlijk blijven we de adviezen opvolgen en worden extra maatregelen genomen als dat nodig is We hopen op een later moment meer concrete informatie te delen.

13 juli 2021

VBW 2021: Aanmelding vrijwilligers

Ook voor de medewerkers is het mogelijk om je aan te melden via de website van de VBW. Dit jaar is alle hulp weer méér dan welkom, dit omdat de schoolvakantie erg laat valt en verschillende scholen en universiteiten al zijn begonnen. Daardoor moeten we helaas verschillende trouwe vrijwilligers missen. Dus heb jij nog wel vakantie en heb jij ook zoveel zin om alle kinderen en tieners een fantastische week te bezorgen? Geef je dan snel op! We hopen dat we op tijd weer op alle hulp kunnen vertrouwen.

13 juli 2021