VakantieBijbelWeekBruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert

Wanneer

De VBW wordt ieder jaar gehouden in de laatste week van de zomervakantie.

Kosten

Alle activiteiten zijn kosteloos te bezoeken. Natuurlijk worden er wel kosten gemaakt, daarom kunt u een gift overmaken naar NL65 RABO 0374 3860 99 of uw donatie doen in één van onze giftenbussen op het terrein.

Veiligheid

Tijdens de activiteiten van de VBW zijn er EHBO'ers op het terrein aanwezig. Hulpdiensten zijn op de hoogte van de VBW.

Doelstelling

Doelstelling VBW

Kindermiddagen

De kinderenmiddagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. Inloop is om 13:15 uur, de middagen starten om 13:30 uur en duren tot 17:00 uur. De kindermiddagen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar totdat ze naar de middelbare school gaan. 

Het programma op de kindermiddagen is als volgt:

- Opening
- Zingen, bidden, vertelling
- Kletskleden
- Knutselen
- Spelletjes / hutten bouwen
- Afsluiting

Voor de kinderen uit groep 7 en 8 wordt tijdens de kindermiddagen een uitdagender programma samengesteld. 

Kinderen hoeven zich voor deze middag niet op te geven. Wel moeten zij zich aan het begin van de middag aanmelden, zodat bekend is dat ze op het terrein aanwezig zijn.

Zeskamp

Op dinsdagavond vindt de zeskamp plaats. Deze begint om 19.00 uur op het VBW terrein. Je kunt je via deze site opgeven om mee te doen tot dinsdagavond 18.30 uur. Iedereen die minimaal 15 jaar is mag meedoen met de zeskamp. Meedoen aan de zeskamp is voor eigen risico. Als je niet wilt / kunt meedoen ben je van harte welkom om te komen kijken.

Survival (onderdeel van tienerprogramma)

In de week van de VBW wordt op woensdagavond de survival gehouden . De survival begint om 17.30 uur op het VBW terrein. Na een opening vertrekken we richting het Bruchemse bos. Daar zal de survival rond 18.00 uur beginnen. Deze duurt tot ongeveer 19.45. Na afloop eten we chinees met elkaar in het bos. 
Je kunt je via deze site opgeven om mee te doen tot woensdagmiddag 17.00 uur. Iedereen die naar groep 8 gaat tot en met 14 jaar mag meedoen met de survival. Meedoen aan de survival is voor eigen risico. Je wordt nat en vies tijdens de survival. Zorg er dus voor dat je oude kleren aan hebt en droge kleren meeneemt.

Tienerprogramma

Het tienerprogramma bestaat uit 2 bijeenkomsten.

1. Survival op woensdagavond (zie hierboven).
2. Hamburgeravond op donderdagavond (17.30 uur tot 19.30 uur)


Iedereen die naar de brugklas gaat tot en met 14 jaar mag meedoen met het tienerprogramma. Je hoeft je voor het tienerprogramma (uitgezonderd de survival) in principe niet op te geven (tenzij anders vermeld op deze site).

Spelletjesavond / Quizavond

Op donderdagavond vanaf 19.30 is er een (gezelschaps)spelletjesavond, waarop ook een quiz gehouden wordt. Neem vooral uw eigen spellen mee. Iedereen is van harte welkom. (kinderen onder begeleiding van een volwassene).

Sing-in

Op vrijdagavond is er vanaf 19.00 een Sing-in voor jong en oud, waarbij we liederen zingen uit het VBW boekje en uit Op Toonhoogte.